• caxelsson

HJÄLP! mitt vardagsrum har blivit en flygplats.

Updated: Dec 18, 2018

En P51 Mustang tar upp större delen av rummet. Jag har alltid drömt om en riktigt stor kärra. Mustangen och Pitts Special var favoriterna. Så till slut slog jag till och skaffade en.

Den kommer förmodligen aldrig att flyga

Detta är ingen nybörjarkärra. Den kräver en erfaren pilot vilket jag inte är. Med tanke på vad den kostar, Modell, motor och radioinstallation så vore en krasch inte så roligt. Den får nog hänga i taket ute i verkstaden.Motor blir en OS fyrtakts bensinmotor med elektronisk tändning på knappt 3 Hk. Original ljuddämpare som sitter monterad är för stor. Jag skulle bli tvungen att skära upp halva nosen på planet. Jag hittade en mindre från England som jag införskaffade. Tyvärr var den hutlöst dyr men jag hittade inget bättre. Den ligger framför motorn. Den ska köras in nu i vinter. Propellern blir en fyrbladeg med en diameter på drygt 4 dm så det gäller att hålla fingrarna i styr.


Landningsställen är en riktig delikatess. Dom är fjädrande och infällbara med hjälp av tryckluft. Läcker finmekanik.

21 views0 comments

Exposeit Sweden

Änglundavägen 3

643 24 Flen

+ 46 707480778

© 2018 by C Axelsson. Exposeit.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now